fbpx

Πιστοποίηση Seven Olea ως Βιολογικού Ελαιολάδου

O παραγωγός του έξτρα παρθένου ελαιολάδου Seven Olea είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το ελαιόλαδο που παράγεται από το ορεινό χωριό του Αρκαλοχωρίου, στον Νομό Ηρακλείου Κρήτης είναι πλέον βιολογικό. Μετά από 3 χρόνια μεταβατικού σταδίου και ακολουθώντας τις οδηγίες και τους κανόνες του φορέα πιστοποίησης και επίσημα πλέον ο καταναλωτής θα μπορεί ν’ απολαμβάνει ένα ιδιαίτερο βιολογικό ελαιόλαδο με υπέροχη γεύση και άρωμα.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι οι καλλιεργητικές πρακτικές που ακολουθούνται είναι εναρμονισμένες με τη φύση και εφαρμόζονται με γνώμονα την υγεία των δέντρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Δεν χρησιμοποιούνται βιολογικά εντομοκτόνα, αλλά αντιμετωπίζονται τους ζωϊκούς εχθρούς της ελιάς παρασκευάζοντας διάλυμα με ενεργούς μικροοργανισμούς (EMA). Επιπλέον, παρασκευάζεται οικιακό κομπόστ και σε συνδυασμό με την ενσωμάτωση κοπριάς κάθε 2ετία διασφαλίζεται η γονιμότητα του εδάφους. Επιπροσθέτως, οι ελαιώνες δεν οργώνονται, αλλά προτιμάται η χλοοκοπή, μέθοδος που θα εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο το έδαφος με ωφέλιμους μικροοργανισμούς.

Κατά την συλλογή και μεταφορά του καρπού χρησιμοποιούνται πλαστικά παλετοκιβώτια έτσι ώστε ν’ αποφεύγεται η αλλοίωση του καρπού. Η επεξεργασία του πραγματοποιείται την ημέρα της συλλογής του καρπού από τα δέντρα, ενώ η μάλαξη της ζύμης δεν ξεπερνά τα 40 λεπτά της ώρας. Έτσι, διασφαλίζεται ότι το ελαιόλαδο Seven Olea διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά με υψηλούς δείκτες πολυφαινολών, στοιχείο που προσδίδει στο προϊόν αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές, νευροπροστατευτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Στόχος είναι η ανάδειξη του ελαιολάδου, η παροχή προστιθέμενης αξίας, η προώθησή του στο εξωτερικό και η παραγωγή πλούτου με σκοπό την ενίσχυση της τοπικής και της εθνικής μας οικονομίας.

 

Πηγή: www.agronews.gr

δείτε επίσης...

Σημαντική διάκριση για το ελαιόλαδο Seven Olea

Το βιολογικό ελαιόλαδο Seven Olea έχει λάβει μια σπουδαία βράβευση από το WOCH (Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία), η οποία είναι το επιστέγασμα του σεβασμού που δείχνουν προς τον καταναλωτή και το περιβάλλον οι συντελεστές παραγωγής του.

Ο “χρυσός” της Κρήτης ως φάρμακο για καλή υγεία – Το παράδειγμα ενός ελαιοκαλλιεργητή με μεταπτυχιακό

Στις παρυφές της ελαιοκομικής περιόδου, οι ελαιοκαλλιεργητές της Κρήτης σηκώνουν τα μανίκια. Συγκεντρώνουν τον εξοπλισμό και τους απαραίτητους εργάτες γης και ξεκινούν για τα χωράφια, προκειμένου να συλλέξουν τον “χρυσό” της περιοχής -τις ελιές- και να παραγάγουν το λάδι της χρονιάς.

Seven Olea, Grower’s Estate

“Είναι υπέροχο να νιώθεις την ευωδία των κλαδιών της ελιάς όταν πλησιάζεις το δέντρο.” Η πρώτη μου επαφή με τη φύση και τον ελαιώνα χρονολογείται στα εφηβικά μου χρόνια, όπου τότε άρχισα να καταλαβαίνω την αξία του ελαιολάδου.